Bruine kiekendief

bruine kiekendief
Circus Aeruginosus ofwel de bruine kiekendief. Foto: laagwater.com

Vandaag, bij het uitlaten van Luca, wel 20 kiekendieven bij elkaar gezien aan de Odelouca.Helaas had ik geen fototoestel bij me, dus ik moet me behelpen met een kiekje van internet (laagwater.com).

Zouden ze zich nu al verzamelen voor de trek? De najaarstrek begint in Nederland in augustus-september, met uitloop tot in oktober. Maar dat lijkt me hier aan de vroege kant. Ze overwinteren hier in Zuid-Europa en Noord-Afrika.

Grappig is dat Sapeira bruine kiekendief betekent. Dus blijkbaar horen ze hier erg thuis! Als Portugezen er een gehucht naar noemen, moeten ze hier wel vaak zijn. Maar ik had er nog nooit zoveel bij elkaar gezien.

Ze leven bij moerasland en rietland. Er is weliswaar geen riet meer bij de Odelouca, maar het is er aardig moerassig op dit moment. Er wordt veel water onttrokken aan het stuwmeer en het zakt elke dag. Voor Luca geen probleem, die vindt het heerlijk om er elke dag in rond te banjeren!

Groeten van Bert&Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *