Lente op Quinta de Odelouca!

Het voorjaar begon dit jaar al erg vroeg. Eind januari hadden we al temperaturen ruim boven de 20 graden. Maar die werden in februari al snel opgevolgd met temperaturen onder de 15 graden. Toch liet de eerste zwemmer van dit jaar zich daar niet door tegenhouden. Op 2 februari werden de stoute schoenen uitgetrokken voor een frisse duik. Nog nooit was iemand er zo vroeg bij geweest.

1e zwemmer 02 februari 2024 op Quinta de Odelouca

Na een week met flinke regen (halleluja!!) hebben we hier nu weer fantastisch voorjaarsweer. Het wordt zelfs zomers volgende week. Door die overvloedige regen is de natuur op zijn mooist. Oude eikenbomen die in jaren geen nieuw blad hebben gemaakt zijn ineens supergroen. Kabbelende beekjes, overal bloemen en de vogels fluiten op hun mooist. Er zitten zeker 3 nachtegalen vlakbij en inmiddels zijn de bijeneters ook al weer gespot.

De natuur barst werkelijk uit haar voegen. Hier een kleine impressie:

Maar niet alleen de flora laat zich van een uitbundige kant zien, ook het dierenleven is volop aanwezig. we waren helemaal verbaasd toen er 2 dagen geleden midden op de middag 2 reeën op de berg naast de toegangsweg stonden. Sorry, het was zo uniek, we hebben er 30 foto’s van gemaakt (klik op de pijltjes aan de zijkant voor de volgende foto).

Nou dat was het weer. Het “voorjaart” hier nog wel even door. Iedereen geniet en we hopen dat jullie dat ook doen. Tot ziens op Quinta de Odelouca! Thea & Bert

8 gedachtes over “Lente op Quinta de Odelouca!”

 1. beste Bert en Thea,
  Wat is het prachtig lente/voorjaar bij jullie rond Quinta de Odelouca met zoveel bloemenpracht, vogels etc. en dan die 2 reeën, heel bijzonder. Jaloersmakend!
  Hier blijft het erg wisselvallig weer. Vanmiddag/vannacht is het code geel, koud met veel wind (7), windstoten (110 kmpu) en regen. We wennen er nooit aan. Zeker niet na de heerlijke 3 maanden die wij afgelopen winter weer hadden tijdens onze reis door Spanje en Portugal. Als het kan gaan we snel weer op reis naar de zon.
  Alle goeds gewenst en hopelijk tot ziens.
  groeten bram en hilda

 2. Lieve Bert en Thea,
  Wat ziet het er weer prachtig uit , het is altijd genieten bij jullie van de mooie natuur.
  Wij gaan in mei ook weer richting zuiden, zie dat jullie eind mei dicht gaan, hopen dat het nog lukt bij jullie langs te gaan.
  Groetjes,
  Gerrit en Nel

 3. Lieve Thea en Bert
  Heerlijk om te lezen hoe fijn jullie het daar hebben. Ik mis het regelmatig. Maar voor ons zit het er niet meer in. Wim is opgenomen in het Dijkhuis en is aardig dement. Naar hoor om mee te maken. Ik ga er nog iedere dag even naar toe. Maar binnenkort word ik geopereerd en krijg een nieuwe hartklep. Dus voorbij is het maar bewaar leuke herinneringen aan jullie en jullie mooie camping. Lieve groetjes Ineke

 4. Hoi Bert en Thea, wat jammer dat wij die diertjes gemist hebben, mooie foto,s. Iedereen de groeten daar van ons.
  Huib en Heleen

  1. Hoi Astrid, de camping is dan gesloten. Maar je kunt altijd privé langskomen om bij te kletsen met Bert. Wel even bellen of mailen van te voren, want we zijn er niet altijd.
   Groetjes! Bert & Thea

 5. Wat prachtig om te lezen..
  Bewaar dierbare herinneringen aan ons verblijf bij jullie: lang geleden. Over ern maanden willen we richting Portugal vertrekken. Wie weten doen we jullie camping aan

  1. Beste Hanny,
   We zijn alleen van januari t/m mei geopend. Dus dan ben je van harte welkom.
   Hartelijke groet, Bert & Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *