Kerst nieuws

Nog even op de valreep van het jaar 2021 een terugblik op de laatste 2 maanden dat we dicht waren. Het was wel een beetje kort hebben we ervaren. Er is zoveel te doen in en om het huis en op de camping, dat we nauwelijks aan onszelf toe komen, uitgezonderd 2 hele fijne weken aan de kust in november.

Er is dit jaar ontzettend veel gesnoeid. De hele muur bij de parkeerplaats is volledig vrij gemaakt van de kamperfoelie. We zien nu weer een muur, zoals hij was bij de bouw in 2011. De mimosa is dit jaar door de droogte dood gegaan en is in mootjes gezaagd. En er zijn wat dikke takken van onze peperboom gezaagd. Die kwam te dicht bij het huis. Tel daar al het snoeiwerk van de olijvenbomen bij op en je krijgt een manshoge berg met snoeiafval.

Maar als eenmaal de fik erin zit is hij ook zo weer weg! Alles was ook kurkdroog. Het heeft nauwelijks geregend dit najaar. De beek stroomt nog steeds niet, zelfs geen plasje staat er in. Toch was het najaar niet extreem mooi en zacht, op een enkele dag na dan. Op 12 december zat Bert in een korte broek! Dat mag je gerust uitzonderlijk noemen.

Gelukkig is aan de droogte sinds vandaag een einde gekomen. We hebben overdag 25 mm gescoord en vanavond is daar alweer 15 mm bij gevallen! Het gaat de goede kant op. Nog wat regendagen erbij en de beek stroomt weer.

Over corona kunnen we kort zijn. We hebben onze booster inmiddels gehad. De Omicron variant rukt op zoals overal en is binnenkort verantwoordelijk voor 50% van alle gevallen. Het openbare leven is zo’n beetje stil gevallen. Voor kerst wordt er al nauwelijks meer gewerkt en iedereen moet thuis werken na kerst en de week na Oud en Nieuw. Kinderen gaan pas weer op 10 januari naar school. Dit alles om het intensievere contact die families hebben tijdens de feestdagen niet de kans te geven voor een nieuwe golf. Verder is onze blog van 1 december met alle maatregelen nog steeds van kracht.

Nog even dit: Er gaan geruchten dat toeristen hier in Portugal een booster kunnen krijgen. Dit is inderdaad korte tijd het geval geweest in de gemeente Silves. Maar omdat de aanloop door toeristen zo groot was en de Portugezen zelf in het gedrang kwamen, hebben ze dit weer afgelast. Of dit een landelijk beleid is of alleen van Silves, weten we niet. Ook niet of die mogelijkheid nog weer terug komt als iedereen is ingeënt met een booster. Rest ons nog te zeggen dat we iedereen fijne feestdagen toewensen en een gezond weerzien in 2022!

14 gedachtes over “Kerst nieuws”

 1. Hallo Thea en Bert,

  Heel fijn om te lezen dat het jullie goed gaat. Hopelijk hebben jullie de komende weken meer tijd voor jullie zelf zodat jullie met frisse moed beginnen aan een nieuwe seizoen zonder (hopelijk) Corona ellende.
  Marian en ik stoppen vanaf 1 januari met Suid Afrika Reise zodat onze dochter Esther met haar man Ramon onze activiteiten kunnen toevoegen bij Cape Tracks, de naam als paraplu voor de reizen naar Noorwegen, Zweden, Finland, de Baltische Statn de Arctische gebieden en dan dus ook Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zambia, Malawi, Mozambique en Madagascar. Wij gaan dan proberen regelmatig op stap te gaan en wat meer door Europa te reizen.
  Marian en ik wensen jullie fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022.
  Hartelijke groeten
  Marian en Douwe Baas

 2. Lieve Bert en Thea,
  Leuk om weer een berichtje te lezen en wat is er altijd veel werk, mooi dat het allemaal weer gesnoeid is , hopelijk word het een mooi kampeerseizoen en kunnen er weer vele gasten langskomen.
  Wij kijken er weer naar uit om weer bij jullie langs te komen.
  Wij wensen jullie gezellige feestdagen en goed en gezond 2022 !
  Liefs,
  Gerrit en Nel Floor

  1. Hoi Nel en Gerrit,
   we zullen altijd wel druk blijven met dit plekje. 2 ha met alle gebouwen onderhouden is gewoon veel werk elk jaar. Maar we genieten er ook van en de werkzaamheden kunnen we altijd afwisselen met een beetje om ons heen kijken naar de prachtige heuvels. Er is altijd wel iets te zien en geen seizoen is hetzelfde.
   We hopen jullie hier weer snel te zien! Lieve groet, Bert en Thea

 3. Lieve mensen,
  Goed weer een bericht van jullie te lezen!
  Ook wij wensen jullie een mooi Kerstfeest en gelukkig nieuwjaar toe, en hopelijk in goede gezondheid in deze rare tijd van de pandemie.
  Wij zijn nog steeds vrij gebleven van corona en slaan ons er met de nodige voorzichtigheid tot nog toe goed doorheen.
  Wel missen we nu steeds weer de overwintering in het warmere zuiden (vooral Greet met haar reumatische aandoeningen); we wachten betere tijden maar gelaten af.
  Het zou wel leuk zijn als ik een nieuwe Mimosa kon komen planten!
  Blijf vooral genieten op jullie fantastische plek daar!

  1. Fijn dat alles goed gaat met jullie. We hopen even hard als jullie dat jullie dit voorjaar weer af kunnen reizen naar het zuiden.
   We houden een plaatsje vrij!
   Lieve groet, Bert en Thea

 4. Hard gewerkt weer. Fijne kerstdagen en alle goeds voor 2022. Dat het voor jullie een mooi seizoen mag worden. Groetjes Theo en Annemiek

 5. Beste Thea en Bert We wensen jullie ook weer voor 2022 heel veel gezondheid geluk en liefde en een sfeervol verblijf op jullie mooie camping Odelouca. We weten nu nog niet of het ons lukt om in 2022 jullie weer te mogen ontmoeten. Fijne feestdagen.
  Carla en Rob Bastian Middelburg

  1. Bedankt voor jullie wensen. We kunnen alleen maar zeggen: blijf gezond en dan zien we elkaar vast weer terug hier! Bert en Thea

 6. Lieve Thea en Bert
  Wim en ik wensen jullie ook heel Fijne Kerstdagen en een gezond 2022!!
  Blijf gezond.
  Bij ons is de booster ook al aanwezig en we hopen nog steeds in februari weer naar Portugal te mogen. Wie weet tot ziens! Groetjes Ineke

 7. Je ziet dat door snoeien ineens dingen in werkelijkheid mooier worden als in je gedachten. Het ziet er weer schitterend uit zo te zien op de foto’s!
  Hermi en ik wensen jullie een mooi Kerstfeest en een goed, gelukkig maar vooral gezond ‘22 toe met veel gasten en veel plezier!
  Hou ‘m strak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *