Een drukke april maand

Eindelijk is dan het voorjaar aangebroken. Na een veel te koude maart, zet april zijn beste beentje voor. De orchideeën zijn uit hun winterslaap ontwaakt, de cistus staat in volle bloei en de beek kabbelt er vrolijk op los. De bijen eters en de nachtegalen zijn weer volop aanwezig. Alleen de wielewaal is nog niet gespot.

 Niet alleen de natuur en de camping waren druk, maar er viel ook veel te doen en te organiseren deze maand.

Expositie

Allereerst was daar natuurlijk de expositie. We worden er al bijna bedreven in om het te organiseren. Al moest er vooraf nog veel gebeuren, niet in de laatste plaats de grote hoeveelheid schilderijen die nog in de vernis gezet moesten worden. Het dagenlange vernisgeurtje in huis moesten we maar op de koop toe nemen. Vanwege de wind was buiten vernissen geen optie dit jaar.

De expositie zelf was wederom een succes. Iedereen was zeer geïnteresseerd en het eindigde zoals altijd weer heel gezellig in een borrel op het terras.

Parelhagedissen

Vanwege het mooie weer deze week en vooral het weekend moest het zwembad voor de Pasen ook spic en span zijn. Gelukkig maar voor dit kleine parelhagedisje dat bijna letterlijk blauw van de kou in het zwembad als voor dood ronddreef. Ik heb hem eruit gevist en op de kant in het zonnetje gelegd. En daarna was er alle tijd om een foto toestel te halen, want het beestje was zo verkleumd dat hij geen pootje meer kon verzetten.

Jonge parelhagedis

En of dit zijn pappie of mammie is, zullen we niet weten. Dit exemplaar dat wel behoorlijk wat groter is, heeft net een lekker maaltje gevangen en is bezig het mee te nemen naar zijn hol onder de olijvenboom.

Parelhagedis met slak

Paasbrunch

En dan is het ineens Pasen! De camping stond mudjevol, dus er was veel belangstelling voor de paasbrunch die eindelijk weer gehouden kon worden. Vele handen maken licht werk.  Dank zij de hulp van onze vaste gasten liep de organisatie op rolletjes. Iedereen heeft genoten. Het mooie weer droeg daar natuurlijk ook aan bij.

We wensen jullie nog een fijne 2e paasdag! Groetjes uit de Algarve, Bert en Thea

2 gedachtes over “Een drukke april maand”

  1. Mooi te lezen dat het druk is en er al vogels van divers pluimage zijn gearriveerd. We zitten nu op Rosario en ook daar vallen de bijeneters en nachtegalen goed op.
    Gelukkig hebben we al eerder aangegeven dat we a.s. vrijdag bij jullie arriveren zodat er ondanks de drukte toch weer een mooi plekje beschikbaar is.
    Hartelijke groeten en tot vrijdag.

    Joop & Fineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *