Beste mensen, we hebben vakantie!

De deuren zijn gesloten, iedereen is vertrokken. Bert is fanatiek aan het maaien, nu er weer tijd voor is. Alles moet schoon! De extreme droogte van dit jaar zorgt voor een alarm op permanent het hoogste niveau.

lege camping

Juni was achteraf nog best een drukke maand. Meestal is deze maand een overgangsmaand tussen de drukke mei en de drukke zomer. Maar het was nog erg gezellig, ook op het terras.

We hebben een goed half jaar afgesloten waarin we weer heel veel oude gezichten hebben gezien en sommige hebben moeten missen. We hopen dat zij volgend jaar in de herkansing kunnen! Het was gezellig en hoewel het in de eerste maanden relatief koel was, had iedereen het prima naar zijn zin.

De koelte van het voorjaar heeft er ook voor gezorgd dat we dit jaar weer geen olijven hebben. Dat komt steeds vaker voor. Gelukkig was vorig jaar een erg goed jaar voor de olijven. Dus we hebben voorraad.

Luca

We hebben op 30 juni helaas ook van Luca afscheid moeten nemen. Het doet ons veel pijn. Ze was er vanaf het begin bij. 15 jaar, 8 maanden en 6 dagen hebben we van haar mogen genieten. Soms met strijd, want ze had een sterk karakter. Maar met het ouder worden ging dat er meer en meer af en werd ze een ontzettend lieve hond. Voor mensen althans. Want van andere honden moest ze tot op de laatste dag niets hebben, al tolereerde ze op haar manier sommige mannetjes.

Een uur voordat ze is ingeslapen heb ik nog met haar een wandeling gemaakt. Maar het was een aflopende zaak. Sinds een kleine week at ze niet meer, soms nog een klein hapje uit mijn hand, lekkere worst of kaas. Maar daarmee kwam ook het probleem van haar medicijngebruik om de hoek, ze gebruikte sterke pijnstillers voor haar gewrichten. En omdat we die er niet meer in kregen moesten we een beslissing nemen.

Ze ligt nu vredig te rusten, achterop de slenk. We missen haar enorm. Met haar is een tijdperk afgesloten.

Bert is opnieuw opa geworden!

Het verdrietige afscheid van Luca was nog maar nauwelijks achter de rug toen er goed nieuws kwam: Bert is op 1 juli opa geworden van Vygo Stef, de zoon van zijn oudste dochter Meike. Een 30 weken kindje waarbij zo lang mogelijk is geprobeerd om het te laten zitten. Meike lag al een maand in het ziekenhuis. Het kindje is met de keizersnede gehaald en goed gezond, 1700 gram. Maar hij ligt uiteraard op de neonatologie in een couveuse in het RadboudUMC. Na een paar weken mag hij uit dit ziekenhuis naar een streekziekenhuis. Maar bij elkaar zal het nog ong. 10 weken duren voordat hij naar huis mag.

Adults only

We hebben de kogel door de kerk gestuurd: volgend jaar worden we een “adults only” camping. Vanaf 18 jaar is iedereen welkom. Iedereen kan nu genieten van een weldadige rust op de camping en bij het zwembad.

Nou, dat was ons nieuws. Vrolijk en verdrietig, maar we vieren het leven. We gaan genieten van onze vrije tijd en hopen jullie allemaal volgend jaar weer terug te zien.

Op 1 januari 2023 gaan we weer open! Tot dan!

Aan iedereen een hartelijke groet, Bert en Thea

16 gedachtes over “Beste mensen, we hebben vakantie!”

 1. Lieve Bert en Thea,
  Wij wensen jullie een hele fijne vakantie, geniet ervan!
  Wat verdrietig nieuws van Luca, sterkte , wij hebben mooie herinneringen aan hem.
  Gefeliciteerd met jullie kleinkind ! Nu ook tijd om daar even van te genieten.
  Hopen dat we in het voorjaar weer bij jullie op de camping kunnen bivakkeren, en een nare periode af kunnen sluiten, wachten nu nog steeds op de operatie.
  Heel veel liefs,
  Gerrit en Nel

 2. Hallo Thea en Bert,

  Altijd leuk om weer actuele informatie te krijgen over de ons zo dierbare plek. Jammer te horen van Luca, maar het was een keer te verwachten. Uiteindelijk heeft ze een “gezegende” leeftijd mogen bereiken. Uiteraard proficiat met jullie kleinkind en hopelijk kunnen jullie daar de komende tijd ook fysiek van genieten. Lieve groeten uit Wierden en wie weet…….tot 2023!!

  Arnold & Betsy

  1. Dank. Inderdaad, we wisten dat het eraan zat te komen. Maar als dan het moment daar is, is het toch even moeilijk.
   Het zal wel slijten op den duur. Tot ziens, Bert en Thea

 3. Hallo Thea en Bert
  Wim en ik hopen dat jullie van de vakantie gaan genieten. Jammer dat Luca ingeslapen is maar een hondenleven is nooit erg lang. En dan natuurlijk de felicitaties met het nieuwe kleinkind. Geniet ervan!
  Wij hebben 2 vakanties in portugal gehad dit jaar. 3 weken Monte Gordo en 2 weken door het noorden van spanje en portugal. Maar dit wordt voor ons te vermoeiend, dus zal wel niet meer gebeuren. Iedere keer een beetje minder en Wim heeft ook meneer Altzheimer op bezoek. Groetjes van ons en het allerbeste! Wim en Ineke

  1. Hoi Ineke en Wim,
   Jammer dat het steeds minder wordt. ook met Wim. Maar blijf genieten van de kleine dingen!
   Hartelijke groet, Bert en Thea

 4. Lieve Thea en Bert,
  Een lach en een traan zo is het leven…. jullie zullen Luca nog wel een poos missen, verdrietig! Maar we hopen dat je nu de tijd krijgt om van je nieuwe kleinkind te genieten, gefeliciteerd opa! En wensen moeder en kind een goede tijd om bij te komen.
  We waren blij dat we in het voorjaar weer de kans hadden om bij jullie te bivakkeren en hopen dat het volgend jaar te herhalen. Het was weer als vanouds gezellig!
  Een mooie tijd gewenst waarin je heerlijk onbekommerd kunt relaxen.
  Groeten uit de Betuwe van Fineke en Joop

  1. Inderdaad, het contrast was wel groot tussen de ene dag en de andere. Maar we houden de goede herinneringen aan Luca.
   We hopen dat jullie er volgend jaar bij zijn! Groetjes Bert en Thea

 5. Hallo Thea en Bert,

  Na alle jaren toch altijd leuk om de nieuwsbrief te lezen. Helaas deze keer met een traan om het verlies van jullie 4 voeter en een dag later het nieuwe leven van een kleinkind.

  Ga genieten van de periode met meer rust en van het kleinkind.

  Hartelijke groeten uit Hengelo,
  Henk en Elly Visser.

 6. Wat triest van Luca. Juist omdat ze zolang bij jullie heeft mogen zijn.
  Geniet van jullie vrije half jaar en hopelijk tot begin 2023.
  Groetjes van Theo en Annemieke Sluiter

  1. Ja, dat klopt. Een normaal hondenleven is 8 – 10 jaar voor deze grootte. Dat betekent dat ze meer was “ingesleten” in de dagelijkse gang van zaken.
   Van de ander kant: we hebben extra lang van haar mogen genieten.
   Tot ziens volgend jaar! Groetjes Bert en Thea

 7. Wat triest dat Luca is overleden. Ze zal zeker gemist worden.

  En ook goed nieuws dat Bert weer opa is geworden. Namens ons gefeliciteerd.
  We hopen in volgend jaar er weer te zijn. Geniet van jullie vrije tijd

  1. Dank voor de felicitaties. We gaan zeker genieten van onze vrije tijd.
   We zien jullie volgend jaar weer hier! Groetjes Bert en Thea

 8. Hoi Thea,
  Mooi om je verhaal te lezen. Zijn we weer op de hoogte van de stand van zaken. Wij zijn van plan om begin 2023 weer naar Portugal te komen. We willen dan ook jullie weer komen bezoeken. Lijkt ons leuk om na een aantal jaren weer eens bij jullie te zijn om het verschil te zien. We zijn toch wel echte Portugal fanaten.

  1. Beste Hoeke, We kunnen alleen maar zeggen: doen! Laten jullie het ons weten wanneer met een e-mailtje?
   Dan kunnen we dat in onze planning opnemen. Tot volgend jaar, Bert en Thea

   1. Hallo Thea,

    Zodra we weten hoe we het gaan doen volgend voorjaar stuur ik even een mailtje.
    We hebben er echt weer zin in om weer een keertje naar Portugal te gaan. Het is al weer een aantal jaren geleden. Maar tijd vliegt. We zijn nu op pensioen en hebben de tijd. Goede vakantie en we spreken elkaar. Groet, Hoeke en Grietje 👍🖐🖐

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *