Herfst

Zoals elk jaar laat de herfst lang op zich wachten. Maar uiteindelijk worden ook hier de blaadjes geel en vallen af. De dagen kunnen nog bijzonder mooi zijn. Korte broeken weer! En andere dagen is de noordenwind snijdend koud en hangt er dikke bewolking. November heeft gelukkig ook regen gebracht. En nog mooier: het viel vooral ’s nachts!

Na de olijvenpluk komt de olijvensnoei en dit jaar was het giga veel! Maar ja, vorig jaar hadden we het overgeslagen, omdat we ook niet geplukt hadden. Dus dan zijn ze er wel weer aan toe. Alle kruinen zijn nu weer mooi open. Want het gezegde luidt: er moet een vogel tussendoor kunnen vliegen.

rigoreus!

De oplettende kijker kan zien dat de stam van de agave nog steeds niet is gevallen. Hij staat nog fier overeind, ook al lijkt hij steeds dunner te worden en staat hij inmiddels een beetje scheef. Het gekke is dat er ook allerlei kleinere agaves zijn gaan bloeien, er komen allerlei bloeivormen vanaf de grond omhoog. Die zijn geen lang leven beschoren en zakken al heel snel weer in elkaar. Maar die grote stam blijft een mooi gezicht! Misschien staat hij er nog wel in februari als de camping weer open gaat!

We genieten elke dag weer van de rust en het meestal mooie weer. Maar er blijft dus altijd werk aan de winkel. En zoals elk jaar moet er dus ook weer geschilderd worden. Dit jaar krijgt het pomphuis bij het zwembad een grote beurt. En ook de veranda krijgt weer een nieuw geel jasje. Samen met het nieuwe zwembadmeubilair (wat we nog moeten kopen) ziet alles er dan weer spic en span uit!

Veel groeten, Bert en Thea

8 gedachtes over “Herfst”

 1. Hallo Thea & Bert,

  Leuk verslag van de olijf oogst en natuurlijk ook van jullie drukke werkzaamheden. Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een goed en gezond 2020. Met ons gaat het goed zodat wij van plan zijn om weer naar jullie te gaan. Evelien heeft 6 weken verlof met moeite weten los te peuteren vanaf 14 maart. Wij gaan samen rijden en ons streven is omstreeks 21 maart te arriveren. Ondanks dat alles heel goed gaat met mij mag ik van Evelien en de kinderen niet meer alleen zo,n tocht maken.. Wij verlangen wel naar Algarve en de gezellige en rustige plek bij jullie.
  Wij hopen ook weer oude bekenden bij jullie te ontmoeten.

  Met vriendelijke groeten
  Evelien & Rob de Neef

  1. Hoi Rob en Evelien, wij snappen Evelien en de kinderen heel goed! Maar het is fijn om te horen dat het weer goed met je gaat.
   we wensen jullie alvast een goed begin van het nieuwe jaar en tot ziens in maart.

 2. Lieve Thea en Bert
  Het is weer heerlijk om over jullie mooie camping te lezen. Een sterk verlangen komt daarbij omhoog. Maar voor ons is het kamperen echt afgelopen nu.
  Wim en ik wensen jullie fijne kerstdagen en een goede start in het nieuwe jaar, maar bovenal gezondheid!!
  In mei zijn we in de buurt en hopelijk kunnen we dan even een bezoekje brengen. Met ons verder alles gezond op een paar kleine ongemakjes na dan. We mogen niet klagen en dat doen we dan ook niet. Dikke knuffel en tot horens! Wim en Ineke uit Borne

  1. Ja we snappen dat er eens een einde komt aan zo’n reis maken. Maar erg leuk om jullie weer te zien hier! We kijken er naar uit om jullie in goede gezondheid weer te ontmoeten. Good goan! Bert & Thea

  1. En de groeten terug! Alles goed met jullie en de fietsen? Trap um erin in het nieuwe jaar! veel gezondheid en geluk! Bert & Thea

 3. Altijd leuk weer iets van jullie te horen/lezen. Geniet van de rust en de prachtige plek waar jullie mogen wonen. Het is zo weer februari. Wij kijken er naar uit deze mooie plek weer te mogen ervaren, deze keer met de caravan.
  Groetjes van Theo en Annemiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *