1 februari gaan we weer open

Wat zijn deze 4 maanden weer snel voorbij gegaan! Maar ja vaak weg natuurlijk: eerst samen op vakantie (dit jaar in Portugal), dan Thea naar NL, dan Thea naar Dubai en dan nog Bert naar NL. Het hangt van vakanties aan elkaar.
En tussendoor wordt er dan toch nog wat gewerkt. Alhoewel je het ook vaak geen werken kunt noemen maar “Spielerei”.

We hadden beloofd dat we er nog even op zouden terugkomen: de agave.

Met de laatste storm vlak voor kerstmis was hij met windkracht 10 al een flink stuk onderuit gegaan. Dan kun je 2 dingen doen: hem vanzelf laten omvallen……….

óf een handje helpen.

Er kwam veel mannenkracht aan te pas. En ja, wat doe er dan mee? Eerst maar eens de zaag erin. Het levert een “paal” op van een meter of 4. Verrassend! We hadden gedacht dat de stam hol zou zijn van binnen! Bijna niet voor te stellen dat dit ding in 4 maanden zo gegroeid is. Het is net hout. Wat een energie moet dat gekost hebben.

En wat doen we nu met de top? Weggooien is zonde! Dus die heeft een nieuw plekje gekregen. Dan kan iedereen hem nog eens van dichtbij bekijken. De meeste zaad-peulen bovenin zitten er nog aan. We hopen niet dat uit alle zaadjes ook nog eens nieuwe agaves zullen komen.

Het is net of hij er al altijd heeft gestaan

En verder zijn we bezig met de allerlaatste dingen weg te werken. Het asfalt dat nodig bijgewerkt moest worden en het afval verbranden.

Ko als pyromaan! Wel even netjes van te voren aanmelden bij de bombeiros. Anders hebben we binnen de kortste keren de politie en de brandweer op de stoep staan.
2 volleerde wegwerkers met pek en veren, oh nee, gravel!

Zo, we kunnen er weer een heel jaar tegen! Jullie mogen zelf komen beoordelen of het goed gedaan is.

Tot gauw in de Algarve! We hopen iedereen weer snel hier te zien!

ps. Het vakantiehuis heeft nog vrije periodes. Klik op de foto voor meer info.

Casa do Rafael

8 gedachtes over “1 februari gaan we weer open”

 1. Lieve Bert en Thea,
  Wat een mooie foto’s van die agave en wat een enorme lengte , wij hebben hem zien groeien afgelopen voorjaar.
  Helaas zit voor jullie de vakantie er weer op maar zo te lezen waren jullie heel reislustig.
  Wij wensen jullie weer een mooi nieuw Kampeerseizoen en hopen in het voorjaar weer te gast te mogen zijn op Odelouca.
  Groetjes,
  Gerrit en Nel

 2. We verheugen ons alweer op de komende lente. De winter duurt eigenlijk te lang, zeker met dit natte een sombere weer hier. De bedoeling is om half maart af te reizen in jullie richting. We melden ons als we in de buurt zijn. Voor jullie alvast een hele goede start met het nieuwe seizoen.
  Groetjes Jennie en Klaas.

 3. Wat een plant zeg die Agave .Heel bijzonder. Fijn om alle plaatjes weer even gezien te hebben. We hebben afgelopen zomer bijzonder genoten op jullie camping. We willen zeker nog een keertje terug komen. We wensen jullie ook dit jaar weer heel veel voorspoed en gezondheid in die prachtige omgeving.

  1. Bedankt! We gaan weer genieten van een nieuw seizoen. Het weer werkt fantastisch mee. Het is al weer warm hier en de komende dagen blijft het zo.
   Groetjes van Bert en Thea

 4. Hallo Thea en Bert. We kunnen bijna niet wachten. Volgend weekend vertrekken we met de caravan richting quinta Odelouca. We gaan het onderweg rustig aan doen. Als we weten wanneer we bij jullie aankomen, sturen we nog een berichtje. Hopelijk hebben jullie dan een mooi plekje voor ons waar we een maandje van de mooie omgeving kunnen genieten. We hebben er het hele jaar naar uitgekeken en vreselijk veel zin in om het verblijf op jullie camping te ervaren.
  Groetjes van Theo en Annemiek

  1. Hoi Annemiek en Theo,
   Dan wensen we jullie een hele goede reis richting het zuiden! We zullen een mooie plek voor jullie vasthouden.
   Tot over een paar weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *